Start Jouw Energieke Weekindeling 🕘✨📅: Krijg Meer Rust, Regie en Overzicht.

Werken en leven op een manier waarbij je je niet meer laat leiden door wat klanten willen, maar vanuit je eigen regie en voorwaarden. Dit kun je vorm geven in een Energieke Weekindeling. Concrete voorbeelden hiervan en gelijk de eerste stappen die je nu gelijk kunt zetten zie je in deze video.

Time table:

00:00 – Voor wie is deze video + intro
01:10 – Concrete voorbeelden globale Energieke Weekindeling
02:00 – Anticipeer op wat voor jou en jouw branche werkt
03:23 – Eerste praktische stap die je nu kunt uitvoeren
03:43 – Bonus tip voor jouw Energieke Weekindeling

Transcript video:

De ZZP’ers die ik begeleid in mijn ÊÊn-op-ÊÊn trajecten hebben, doordat ze: 1) zo blij worden van wat ze doen, en 2) hier goed in zijn, een bomvolle agenda. En ik leer ze te gaan werken en leven op een manier waarop ze zich niet meer laten leiden door wat klanten willen, maar vanuit hun eigen regie en voorwaarden. Concrete voorbeelden van een globale, energieke weekindeling en een eerste praktische stap voor een energieke weekindeling die voor jou werkt, die zie je in deze video. Vind je mijn video’s waardevol? 

Goed werken en leven op een manier waarbij je je niet meer laat leiden door wat klanten willen, maar vanuit je eigen regie en voorwaarden, dat kun je natuurlijk vormgeven in een energieke weekindeling. Nou, concrete voorbeelden daarvan ga ik je in deze video meegeven. En altijd: pas het aan op wat voor jou werkt, maar doe het niet niet. Dus haal eruit waar jij iets mee kan. 

Dat kan bijvoorbeeld zijn: klantafspraken in de ochtenden en ‘s middags ruimte voor administratie, nieuwsbrief, enzovoort, in plaats van de hele dag vol klantafspraken en afgedraaid op de bank liggen ‘s avonds en dan nog je administratie doen. Of bijvoorbeeld alleen op bepaalde dagen werk inplannen. Ik ken iemand in de bouw die plant alleen op dinsdag, woensdag, en donderdag zijn afspraken in. Maandag is voorbereidingstijd: bestellen van materialen, inplannen van klussen. En vrijdag is reservetijd, want er zijn altijd ad hoc vragen en brandjes te blussen waar die anders niet aan toe komt. Of een klus duurt langer. 

Kijk, bij sommige branches is het gewoon lastig om heel precies te plannen, maar wat ik zie, is dat je hierop kunt anticiperen wat voor jou werkt en wat voor jouw branche werkt. En vaak nemen we helemaal niet de tijd om eens goed te gaan zitten en dit verder uit te denken, wat voor jou en voor jouw branche werkt. We negeren de signalen van te druk zijn, en we rennen maar door.

Toch een vraag die je wellicht vrij snel inzicht geeft: als de vaste klant jou belt voor een afspraak, of het voor het verzetten van een afspraak, wat voel je dan? Voel je rust, omdat je overzicht hebt, weet wanneer je weer ruimte hebt in je agenda, en dit ook gemakkelijk kunt communiceren? Of voel je onrust, omdat je vol zit, maar die vaste klant eigenlijk niet wilt teleurstellen, en ga je kijken of je hem nog ergens tussen kunt schrijven? Dit laatste is een duidelijk signaal. Geloof me, het kan anders, echt. Dat zie ik namelijk zelf gebeuren bij mijn klanten, en ook ik heb die reis afgelegd. Let op, gebruik niet het argument: “Ja, maar bij mij kan dat niet.” In iedere branche ervaar ik dat er gewerkt kan worden op een manier waarbij jij van tevoren misschien denkt dat accepteren mijn klanten niet.

Zet als eerste stap: blokkeer de maandagochtend en vrijdagmiddag een uur of twee als reservetijd. De maandag om de week op te starten en voor te bereiden, en op vrijdag om de week af te sluiten. Kijk eens of dat lukt. Wil je gelijk een grote stap zetten? Blokkeer dan naast deze uren nog een dag of dagdeel reservetijd voor alle taken die toch meer tijd leken te kosten dan je in eerste instantie dacht. De rust die deze stappen je gaat opleveren, is onbetaalbaar. Geloof me. 

Ga jij de uitdaging aan? Laat het me weten in de comments. Like deze video en deel het met anderen als je denkt dat ook zij hier wat aan kunnen hebben.